Jämföra Privatlån – Låneförmedlare eller inte?

14 december, 2015 | Av admin | Inlagd i: Låna pengar.

Den punkt som de allra flesta prioriterar högst i val av låneföretag är räntan. Oavsett om det är bolån, privatlån eller smslån som ska tecknas så skiljer det rejält i ränta mellan de olika kreditgivarna. Därmed kan man även spara stora summor på att jämföra noggrant innan lånet tecknas. Här presenteras två av de vägar man kan gå och dess fördelar och nackdelar.

Jämföra via låneförmedlare

Den största fördelen med att jämföra räntor och avtal via låneförmedlare är att man slipper göra det själv. Till låneförmedlaren skickar man in en enda låneansökan och denna vidarebefordras ut till olika banker som sedan får komma in med förslag på avtal. Därmed kan man snabbt få fram vilken bank som passar bäst.

Nackdelen då? Det handlar framförallt om att låneförmedlarna har ett begränsat antal banker som de jämför. Dessutom brukar de sällan vara riktigt tydliga med vilka banker dessa är.

Ett exempel på en låneförmedlare som jämför svenska banker är 123pengar.se.

Jämföra via jämförelsesidor

En annan väg att gå är att jämföra privatlån via olika jämförelsesidor. Det är webbplatser som erbjuder en tjänst där ett flertal banker och kreditinstitut ställs mot varandra.

Fördelen är här att man direkt ser vilka banker som jämförs. Dessutom kan det finnas betydligt fler banker då dessa sidor inte brukar vara lika begränsade som låneförmedlarna.

Nackdelen då? Det handlar framförallt om tiden. Att ställa upp en mängd olika kreditgivare bredvid varandra och försöka jämföra dem mot varandra på olika punkter är inte helt enkelt. Det är räntor, avgifter, uppläggningsavgifter och andra punkter i avtalet som ska jämföras. Denna väg är för de som har tid att själv sätta sig in i att jämföra. Men det kan även vara ett sätt att hitta mindre aktörer på kreditmarknaden som kanske inte har avtal med de stora låneförmedlarna.

En av de större jämförelsesidorna som ställer svenska banker och kreditinstitut mot varandra kan hittas på http://www.sparadirekt.se/privatlan/


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.