Kom igång med att spara pengar

15 september, 2015 | By admin | Filed in: Hushåll, Spara.

Att börja spara pengar kan kännas väldigt avlägset om det varje månad är skriande tomt på kontot. Det är lätt att på ett tidigt stadium avfärda tanken på ett sparande, men det behöver inte vara så avancerat att börja spara. Det kan vara enklare än du tror.

Enkla tips för sparande

Börja med att se över dina utgifter finns det poster som kan minskas, det kan handla om att du tar cykeln till jobbet istället för bilen. Eller att du lagar lunchlådor istället för att äta ute på lunchen.

Gör en budget, använd infon från ovanstående punkt till att göra en budget. Till transport går den här summan åt och så vidare. Det är enklare att få en överblick av den ekonomiska situationen genom att göra det.

Spara i början av månaden. Börja inte spara i slutet av månaden då det ofta börjar tunnas ut på kontot eller är helt tomt. Det är lättare att sätta ett autogiro i början av månaden då det brukar finnas mer pengar på kontot.

Spara en rimlig summa. Hur stor summa är realistisk för dig att spara undan varje månad? Tänk på att det är lättare att allt eftersom höja din sparsumma istället för att du börjar göra avkall på sparandet då dina pengar inte räcker till. Börja enkelt och i mindre skala om det är enklast för just din situation.

Tydligt och avgränsat mål för sparandet. Genom att ha ett realistiskt mål för ditt sparande så ökar dina chanser att nå målet. Börja även här i något mindre skala.

Välj sparkonto som passar just din ekonomiska situation och mål för ditt sparande. Välj mellan fast eller rörlig ränta. Fundera på om du har möjlighet att låta dina pengar sitta en längre period eller om du vill ha dem mer tillgängligt. Vissa sparkonton omfattas inte av den statliga insättningsgarantin men erbjuder istället en högre ränta. Undersök om det konto du väljer omfattas av insättningsgarantin.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.