Kostnader för text och bild

21 februari, 2015 | Av admin | Inlagd i: Internet.

Att bygga en hemsida behöver inte kosta många hundra kronor. Har man själv lite kunskap inom WordPress behövs enbart ett webhotell och ett domännamn köpas. De som inte har denna kunskap kan antingen gå en grundkurs i detta websidesverktyg eller köpa in tjänsten att lägga upp en enkel men ändå snygg sida för en billig penning.

Men en webbplats måste även fyllas med både text och bild. Även här finns alternativet att göra allt själv eller köpa in tjänsten. Många av de som ser hur lite det egentligen kostar att köpa in detta väljer att inte lägga ner timmar på att själv försöka fota och presentera en säljande text utan låter erfarna personer ta hand om detta.

Köpa billig text

Text är väll enkelt att skriva? Det är ju bara att kopiera andra företags hemsidor för att på så vis få en säljande och effektiv text. Det enda som krävs är att man ändrar företagsnamn och priser m.m.

Nej, så enkelt är det inte. Allt för många företag väljer denna väg och då inte minst på undersidor och eller produktbeskrivningar. Men att göra så är att utmana Google. Det som sker är att man får duplicerat innehåll (Innehåll som finns på minst två ställen på nätet). Detta gör att man rankar betydligt sämre hos sökmotorn.

Sen finns ju självklart det uppenbara, de som du ”lånat” texter och bild ifrån blir sura och säger upp allt samarbete med dig och/eller kräver dig på ersättning med hot om lagliga åtgärder – mer än en admin har fått lättat på plånboken på grund av detta så ta inte denna sak med nonchalants!

Då är det betydligt bättre långsiktigt att anlita en skribent. Kostnaden brukar ligga på 40-60 öre ordet och med tanke på att det ofta inte är mer än några tusen ord på en mindre webbplats är detta en relativt låg summa för att få riktigt bra material

Köpa billiga foton

Att ta foton själv är ett alternativ. Men det tar betydligt mer tid än vad man spar i pengar. Ett betydligt enklare sätt är att köpa royalty-fria bilder från exempelvis Stockfresh, 123RF eller Istockphoto. Här köper man en bild för under 10kr och uppåt. Ju större bild desto mer kostar den. Priset avgörs även utifrån i hur stor utsträckning bilderna kommer att användas. De allra flesta klarar sig däremot med lägsta alternativet och detta speciellt om bilderna ska användas på nätet och därmed inte behöver ha så hög upplösning.


Kommentarer är stängda här.