Olycksförsäkringen betydligt sämre efter 65 år

11 december, 2014 | Av admin | Inlagd i: Försäkringar.

Man med rullator får hjälp av sköterska [Tecknat]En olycksfallsförsäkring tecknas för att få ersättning för kostnader som kan uppkomma i samband med en olycka.

Detta kan vara allt från läkarbesök till förstörda hjälpmedel. Men försäkringen ger även ersättning för bestående men som ekonomisk invaliditet, ärr och en engångssumma vid dödsfall.

Ett heltäckande skydd för olyckor kan tyckas men för den som är över 65 försämras avtalet betydligt. Den som närmar sig den åldern bör därför titta på andra försäkringslösningar för att få ett bra skydd vid olyckor.

Orsaken att avtalen försämras är inte helt oväntat att äldre människor lättare är med olyckor och även har betydligt längre rehabiliteringstid. Exakt ålder som gränsen går vid kan variera men alla försäkringsbolag har en åldergräns där försäkringen försämras i sina avtal.

De punkter som de största skillnaderna är på är följande:

Ärr

Med ärr menas att olyckan har medfört en skada som skapat ett ärr som kommer att synas i stort sett resten av livet. Ersättning är upp till 10% av försäkringsbeloppet. Detta är en ersättning som de som är äldre än 65 inte alls får.

Akutersättning

Behöver man uppsöka läkare och därefter blir sjukskriven kan den som är under 65 år få betydligt större engångsersättningar än de som är över. Ett exempel från Folksam – Den under 65 kan sammanlagt få 8000kr vid sjukskrivning på ca 170 dagar. Den som över 65 kan enbart få 2000 då ersättning enbart ges för de 15 första sjukskrivningsdagarna.

Liv

Vid dödsfall betalas en engångsersättning ut till anhöriga. Är man över 65 kan denna ersättning vara hälften eller ännu mindre än för den som är under denna ålder.

Kris

Är man med om en traumatisk olycka kan man behöva hjälp att bearbeta denna med hjälp av psykolog. Denna del ingår inte alls om man är över 65år hos vissa försäkringsbolag.


Kommentarer är stängda här.