Sälj begagnade saker – Tjäna pengar

9 september, 2014 | By admin | Filed in: Hushåll, Tjäna pengar.

Ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar är att sälja av saker som man inte längre behöver. Det kan vara allt från småsaker som pennvässare och hårsnoddar till de mer dyrare produkterna som bil och husvagn. Beroende på sakens värde och storlek kan man välja olika vägar att sälja dem. Rätt väg brukar generera mer pengar. Här är några vägar att gå för att få in pengar i plånboken och få bort onödiga prylar hemifrån.

Blocket – Köp- och säljsidan Blocket är Sveriges största onlinemarknad för begagnade saker. Att lägga upp en annons kostar från 20 kronor upp till drygt 100 kr. Den ligger då ca en månad och man får betala denna avgift oavsett om saken blir såld eller inte. Blocket passar bra till alla lite större saker och som har ett värde på över 100 kr. Att lägga ner tid och pengar på att sälja något för 50 kr är inte rekommenderat. Då går ju 40% av intäkterna till kostnaden för annonsen. Blocket är även indelat i regioner vilket gör det lätt att hitta saker som finns i en närhet. Men bli inte förvånad om du blir kontaktad av någon från andra sidan Sverige som ber dig skicka saken. Se då till att ha pengarna först innan varan skickas.

Tradera – Sveriges största auktionssajt som erbjuder medlemmarna (gratis medlemskap) att auktionera ut i stort sett vad som helst. Detta till vilket pris man själv vill sätta. Fördelen med Tradera är att man maximalt betalar en krona för de produkter som inte blir sålda. Man kan alltså lägga in saker för 20 kr och då kommer ändå bara 1 krona gå till annonskostnaden om den inte blir såld. Blir saken såld får man betala en viss procent på varans slutpris. Hur stor procenten är beror lite på hur mycket saken blir såld för. Tradera är speciellt bra för saker som går att skicka per post utan att fraktkostnaden blir så hög.

50 lappen – En av landets stora digitala köp- och säljsajter med fokus på tjänster. Här annonseras inte saker och prylar ut i första hand utan tjänster som säljaren kan utföra på distans. Det betyder att det här samlas en hel del konstnärer, skribenter, hemsideknackare och designers. Man lägger ut vad man kan göra och till vilket pris (minst 50 kronor) och kan sedan bli kontaktad av köpare som vill ha detta. Fördelen med denna sida är att de har ett meddelandesystem mellan köpare och säljare samt att de har ett säkert betalningssystem inbyggt på sidan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.