Sänk dina utgifter för bilen

6 augusti, 2015 | By admin | Filed in: Fordon, Hushåll.

En stor utgift i hushållet är bilen och underhåll av denna så detta bör man lägga lite extra tankemöda på och inte bara lite pengarna rulla iväg eftersom. Det gäller att hitta en medelväg som fungerar bra och ekonomiskt, inte låta den stackars bilen falla ihop och därmed vara tvungen att genomföra dyra renoveringar, heller inte kasta ut pengar på nya delar i tid och otid (som då ofta upplevs som häftiga och coola).

Visst, har man ett intresse eller hobby som involverar bilen så måste det väl få kosta några kronor, dock slösar många bort tusentals kronor på smådetaljer som knappt märks och inte gör någonting för varken prestanda, hållbarhet eller värdeökning (fast många tror att just deras bil ökar ofantligt i värde på grund av lite ”bling bling”).

Det finns numera ett antal stora reservdelsfirmor över landet, samt att du självklart har general agenturerna och deras butiker. Original reservdelar är ofta att fördra, speciellt om man inte har det där bilintresserat och kan avgöra vad som passar och är bra till just din bil. Dock kan originaldelar ofta vara dyra, men det finns bra sätt att köpa online, exempelvis www.ReservdelarButik.SE som har exakt samma produkter på hyllorna som general agenturerna har – dvs original reservdelar till men till lägre pris!

Många vill gå mot små billiga bilar när det försöks spara pengar i hushållet, i grunden en bra idé. Dock så köper många en ny lite dyrare bil, dvs jämfört med en begagnat lite äldre bil, med tanke på det kraftiga värdefallet på en ny bil så bör man räkna på det rent ekonomiskt, många lägger stor vikt på bensin eller diesel priset men då måste man (det missas ofta) räkna på hur långt man kör varje år.

Det känns inte som någon ekonomisk fördel om bilen drar 1 dl mindre om man kör 1,000 mil per år – det blir runt 1,500 i sparade bränslekostnader – jämför det med ett inköpspris som kan skilja 50 eller 100 tusen på en ny liten bil eller en begagnad äldre bil …

Du får en riktigt fin begagnad Mercedes eller BMW för 50,000 kr, en ny Skoda Fabia kostar 130,000 kr (sommaren 2015), där har du 80,000 kr över till reservdelar och bränsle 🙂


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.