Undvik att använda din hemförsäkring

2 maj, 2014 | By admin | Filed in: Boende, Försäkringar.

Det mesta som man köper vill man använda. Men med försäkringar är det precis tvärtom. Den som köper en hemförsäkring vill helst att försäkringsavtalet ska sitta i en pärm hela året och att det enda man behöver göra är att betala premien en gång per år.

Även om man inte kan påverka allt i livet så finns det mycket man kan göra för att minska risken för att man måste utnyttja sin hemförsäkring. Inte minst när det gäller inbrott.

Grannsamverkan

Förebyggande åtgärder skrämmer oftast iväg dem som planerar ett brott. Att tänka efter före är a och o. Det har visat sig att grannsamverkan är det absolut mest effektiva preventiva medlet mot kriminalitet i bostadsområde. Grannsamverkan har bevisligen fungerat sedan 70-talet och förhindrar flera brott varje år.

Belysning

Har ditt hem bra belysning?  En rörelsekänslig lampa på husfasaden kan rädda dig flera gånger om och är en ytterst bra investering. Tänk även på att kanske lämna någon svag lampa tänd i anslutning till huset när du reser bort. Solcellsdrivna trädgårdslampor är idealiska.

Inbrottslarm och säkra dörrar

Många tänker att detta är en självklarhet mot inbrott. En säker dörr och ett dyrt larm är självklart en bra investering. Nu finns det dessutom larm som du kan styra med din smartphone. Kanon för den som kanske är glömsk. Larmet kan aktiveras och kontrolleras var som helst.

Alla dessa metoder är i sig effektiva och tillsammans är det ett mycket bra skydd för ditt hus. Man ska dock tänka på att larm och dörrar ofta ger en falsk trygghet. Vill en inbrottstjuv in, kommer han in. Grannsamverkan är inte heller alltid 100% säkert. Ett inbrott kan komma att ske oavsett dina förberedelser. Men varje liten punkt man gör för att minska för inbrotten minskar också chansen att man måste använda sin hemförsäkring.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.